Uzaktan Eğitim Sistemi Duyuruları

Uzaktan Eğitim Sürecine Yönelik Duyuru

Uzaktan Eğitim Sürecine Yönelik Duyuru

yazan YİÜ Admin -
Number of replies: 0

Sevgili öğrenciler...

Üniversitemizin “Uzaktan Eğitim Merkezi” geçtiğimiz hafta faaliyete geçmiş ve kısa sürede alt yapı oluşturularak tün birimlerin ders dokümanlar yüklenmeye başlamıştır. Dersleriniz ile ilgili belgeler belirlenen yeni akademik takvime göre sisteme yüklenmektedir. Yüklenen içerikler, hocalarınızın derslerde kullandıkları slaytların pdf’e dönüştürülmüş şeklidir. Bunların dışında hocalarınızın hazırlayacakları ya da önerecekleri yardımcı dokümanlar da sisteme eklenecektir.

Pratik uygulamalar ne yazık ki bu süre içerisinde yapılamayacaktır. Bu durum sadece bizim değil ülkemizdeki tüm Üniversitelerin ortak sorunudur. Başta Yüksek Öğretim Kurumu olmak üzere her kurum çözüm arayışındadır. Kullanacağınız yazılı ya da görsel kaynakların bu konudaki açığı belli oranda kapatabileceğini düşünmekteyiz. Zorunlu ara vermenin sona ermesinden sonra, kısa süreli uygulamalar ile eksik kalan pratik uygulamaların yapılması da düşünülen bir diğer çözümdür.

Her kurul/staj için öncelikle kurul/staj sorumlusu olmak üzere tüm hocalarınız ile değişik iletişim yolları ile ilişki kurabileceksiniz. Bu konudaki bilgiler size iletilecektir. Ancak, özellikle klinikte bulunan hocalarınızın bu süreç içerisinde çok yoğun olacaklarını ve öncelikle hastalık ve hastalarla uğraşmak durumunda olacaklarını unutmayınız.

Sevgili öğrenciler..

Olağanüstü bir dönemden geçmekteyiz. Bu dönemi en az hasarla atlatmak için karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde olmamız çok büyük bir önem taşımaktadır. Ancak, öncelik sizin ve yakın çevrenizin sağlığıdır. Özellikle önümüzdeki iki-üç hafta çok kritiktir. Bu dönemde lütfen kendinizi koruyunuz. Evde bulunduğunuz sürece sağlıklı beslenmeye ve eksersiz yapmaya özen gösteriniz. Sigara içiyorsanız, bugünden tezi yok hemen bırakınız. Olası bir yüksek ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı durumunda gecikmeden en yakın sağlık kurumuna başvurunuz. Ankara’da iseniz doğrudan Medikal Park Ankara Hastanesi Acil Servisine başvurabilirsiniz. Böyle bir durumda mutlaka bize haber veriniz. 

Uzaktan Eğitim Merkezi üyeleri sistemin aksaksız ve eksiksiz çalışması için sürekli çalışmaktadır. Güncel bilgi paylaşımları Üniversitemiz web sayfasında yapılacaktır. Ortaya çıkabilecek sorunları doğrudan bana (irfanserdararda@yiu.edu.tr, 0.532.696 12 01) ya da tipkoordinatorluk@yiu.edu.tr adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda duruma müdahale edilerek çözüm üretilecektir.

Hepiniz bizim için çok değerlisiniz. Sağlıkla en kısa zamanda yeniden bir arada olmak dileğiyle.

Prof. Dr. İrfan Serdar ARDA

Yüksek İhtisas Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü